autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Suzuki alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Suzuki autóalkatrészek

Suzuki autók története

A Suzuki gyárat Szudzuki Micsio (Suzuki Michio) alapította 1909-ben Japánban, ekkor még csak szövőgépeket gyártottak nagy sikerrel.

Suzuki nagyon jó minőségű, az akkori igényeket teljesen kielégítő szövőgépei nem romlottak el, így az új szövőgépek iránti igény fokozatosan csökkent. Ezért elkezdtek váltani a motorok és autók gyártására.

1938-ban Angliából hozattak egy Austin Seven típusú gépkocsit, mely alapján elkészített a gyár fejlesztőgárdája egy prototípust is, de a fejlesztés megállt a világháború miatt.
1952-ben kiadásra került az első segédmotoros kerékpár Power Free névvel 36ccm-es, utána a 60ccm-es kétsebességes motor követte.
1954-ben átnevezik a céget Suzuki Motor Corporation-re.
Az első legyártott autójukat „suzukilight” nevezték el, első kerék meghajtású volt. 1963-tól van jelen az Egyesült Államokban.
Magyarországra 1991-ben érkezik, Esztergomban van a 350 000 négyzetméteren fekvő gyár a magyar országon gyártott autók értékesítése 1992-ben indul meg.
Még egy érdekesség 2010-ben a Volkswagen AG megvásárolta a Suzuki részvényeinek majdnem 20%-át azaz 19.9 %-át, amivel a Suzuki legnagyobb részvényesének számítanak.
A Suzukik közül Magyarországon a legsikeresebb a legtöbbet eladott a Suzuki Swift, kedvező ára miatt, mert könnyen beszerezhetőek a Suzuki alkatrészek.
A Suzuki Wagon R kedvelt a kisvállalkozók körében. A nálunk vásárolt Suzuki alkatrész 1 év garanciával van. A Suzuki autóihoz az Enos motorolajakat ajánljuk ez a gyári motorolaj amit használnak hozzá, általában a Japán autókat gyárilag is ezzel értékesítik.