autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Saab alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Saab autóalkatrészek

SAAB története

A SAAB AB Svédországban alakult 1937-be repülőket gyártottak, a márkanevet egy mozaikszó a Svenska Aeroplan AB-ból. A 40-es évek végén egy csoport az autógyártással foglalkozni megalapult a Saab Automobile Trollhättan-ban. 1947-ben kihozták az első autót mely a Saab 92001-es volt. 1950 végére egy technologiai részleget is alapítotak ez volt a Datasaab. 1969-ben összekapcsolódott a Scania-Vabis-al így lett a Saab-Scania, ennek a részlegnek 51%-át megvette a General Motors 1990-ben és később az egészet átvette.

2009-ben elkezdett csődbe menni a gyár, 2011 decemberében Saab Automobile hivatalosan is bejelentette a csődöt. Az autóalkatrész gyártó részlege megmaradt, mint Saab Parts AB. 2012-ben találtak befektetőket melyek átvették a Saab automobilét egy kínai céget és a National Modern Energy Holding-ot mely a megújuló energiákkal foglalkozik és a japán Sun Investment vásárolta meg. Így Japán technológiával fognak gyártani elektromos meghajtású autókat.

Mivel az autóalkatrészek után gyártása nem szűnt meg így a SAAB tulajdonosoknak nem kell aggódniuk egyelőre autóalkatrész hiány miatt. Nálunk be tudja szerezni Saab autójához a szükséges autóalkatrészeket egy év garanciával.