autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Opel alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Opel autóalkatrészek

1858.-ban Párizsba utazott Adam Opel lakatos mesterség fortélyainak kitanulása céljából, és éz az éve az óceán alatti távíró kábelt lefeketésének, mely Anglia és az Egyesült Államok között húzódott. Miután Adam Opel varrógépgyárban is dolgozott, otthon egy tehénistállóban készült lerakni az Opel alapköveit.
Opel varrógép és kerékpár gyártásának története
Varrógép gyártásával kezdődött a pályafutás, inkább kevesebb sikerrel, de végül felesége hozámánya segítségével 1958-ban indította be a gyárat és 17 évig varrógépeket gyártott, majd találkozott DAris báróv futógépével, melyet velocipéd néven ismerhetünk. Opel fantáziát látott benne, és ennek hatására a kerékpár gyártást is beindítottal. Gyermekei kerékpár versenyzésről lettek ismertek.
Majd elkezdődött az Opel gépjárművek gyártása is.
1899-ben a Berlini nemzetközi motorkocsi kiállításra utaztak az Opel fivérek, és megcsodálták az ott kiállított csodákat, például Lutzmann motorkocsiját, és meg is egyeztek, hogy nekik dolgozzon. A Patent Motorwagen 1899-ben el is készült 3,5 lóerős motorjával. A cég kerékpér és varrrógép gyártásából származó vagyont az autógyártás felemésztette, ennek következténen 1900-ban bezárták az üzemet A páriszi autószalon hatására az Opel újra erőre kapott. ott megvették a Francia Darracq szabadalmat, és ígéretet kaptak, hogy az autó Párizsból maga el fog jutni Rüsselsheimbe. Németörszágban népszerűek voltak ezek az autók, melyek 5000 márkába kerültek ami a korábbi modellek árának a duplája.
Opel később
1909-ben a Blitzen Benz elsőként gyorsabban ment 200 KM/H sebességnél. Ekkor készült el a Doktorwagen névre keresztelt autó. Két év móltán Rüsselsheimban tűz pusztított és leégett az összes szerlőcsarnok. Ekkor idősebb Opel felkereste Henry Fordot amerikában.és azt a tanulságot vonta le, hogy csak az alacsony kköltségű és jó minőségű autókban van a jövő kulcsa. 1924-ben elkészült az Opel Laubfrosch és csak zöld színben gyártották. Majd a gazdasági válság következtében csődközeli állapotba került az Opel.
Opel és a General Motors
A General Motors 1920-ban megvette az Opelt 30 millió dollárért az Opel 80%-át. Ekkor kezdődött az Opel aranykora, és lett Németország piacvezető márkája. Az Opel Olimpia az 1936-os Olimpiának a tiszteletére született meg. Később az Opel gyár náci kézbe került, és mivel nem voltak hajlandóak fegyvergyárrá alakítani a céget, megszakadtak az amerikai és német kapcsolatok. 1944-ben rendszeresen bombatámadások érték az Opel gyárát, és a háború végén az Oroszok megkapták az opel Kadett tervrajzait, melynek következtében megjelent a piacon a Kadett Moszvics modell. Majd jöttek sorra az új modellek, először az Opel Capitan, mely amerikai stílusjegyeket viselt magán, majd a Caravan, később a Kadett és a Record, és ahetvenes évekből ismerhetjük az Ascona, a Calibra modelleket. 1982-től gyártják a Corsa modelleket, és manapság a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Astra modelleket. Az Opel népszerűségét a hozzá kapható olcsó opel alkatrészek is erősítik. Az opel alkatrészek sokkal olcsóbbak mint a japán társaiké. Az opel alkatrészek elérketőek az olcsó Topran, Hanspreis gyártó termékeitől. Féktárcsák esetén nagy választékban kaphat Zimmermann betéteket, illetve prémium minőségű BOSCH, TRW alkatrészeket is.
A hazai forgalomban az opel szinte minden kopó, forgó alkatrészét elérheti utángyártott változatban is.