autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Honda alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Honda autóalkatrészek

Honda Motors története

A Honda Motor Company LTD-t 1948-ban alapították, előtte és jóval utána is csak motorkerékpárokat gyártottak, folyamatosan fejlődő technológiával. 15 év telt el, mire kihozták az első autót és további 10 év mire nemzetközileg elismerté váltak. A Honda első sorozatgyártású autója az S500 volt egy sportos autó két üléssel. Egy időben egy haszonjárművet is kihoztak a T360-t. A Honda mérnökei a léghűtést részesítették előnyben, de az 1972-ben kihozott szedán modellt már vízhűtéssel kellett legyártaniuk. Fejlesztő csoportja a cégnek 1971-ben kezdett el dolgozni a CVCC típusú motoron. Mi is az a CVCC: Compound Vortex Controlled Combustion, magyarul: összetett örvényvezérlésű égés. Ez az új fejlesztés megkoronázta a HONDA munkásságát, amely elismerten évekkel a világ autóipara előtt járt: a versenytársak ugyanis megvalósíthatatlannak tartották az USA-ban 1975-ben bevezetendő Muskie emissziós törvény előírásait, de a Hondának sikerült ezzel a motorral jöttek ki az első Honda civic modellek. A Honda együtt működött a Rover-el gyártási és motorbeszállítási egyességet kötöttek 1987-ben, amely együttműködés megszűnt 1994-ben amikor a BMW megvásárolta a Rovert.

A Honda autók a az egész világon jelen vannak és jó a hírnevük, autóról vagy motorról legyen is szó, az autóalkatrészeik kiváló minőségűek, mérnökeiknek köszönhetően. A Honda 1986 óta foglalkozik egy humanoid robot megalkotásával, 2000-ben mutatták be a nagyközönségnek ASIMO-t, de nem ez volt az első próbálkozásuk előtte már csináltak 9 különböző modellt, melyeket a járműbiztonsági fejlesztések terén is alkalmaz. Az ASIMO nevet angol "Advanced Step in Innovative Mobility" szavak kezdőbetűiből ered, de nem véletlen a hasonlóság Isaac Asimov nevével sem aki a robot regények világhírű szerzője.

Európában kapható modellekhez nálunk talál kiváló autóalkatrészeket egy év garanciával, a következő modelleket értékesítik Európában:

    Civic, CR-V, CR-Z, Accord, Accord Tourer, Insight, Jazz