autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Ford alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Ford autóalkatrészek

Ford Motor Company története

A Ford Motor Companyt Henry Ford alapította 1903-ban 11 társával együtt, 28 ezer dollár készpénzzel, abban az időben még ők sem sejtették, hogy a világ egyik legnagyobb vállalatát hozzák létre, mely a másik legnagyobb autógyár a világon. A gépkocsik 1903 és 1908 között a gépkocsi modellek az ábécé első 19 betűjéről kapták nevüket az első sikeres modell az "N-modell" volt, egy négyhengeres autó volt, kicsi és könnyű és 500 dollárért árulták. Aztán 1908-tól 1927-ig gyártott T-modell tarolt a még nagyobb sikerrel. A tervezésében két magyar szakember is részt vett: Farkas Jenő és Galamb József, Harold Wills mellett.

Az európai részlegét Ford Of Europe néven 1967-ben alapították meg. A 70-es években kezdődött el az igény a kisebb autókra ezért 1976-ban kihozták a Ford Fiestát Európában mely legalább akkora siker volt mint annak idején a Ford Mustang az USA-ban. Érdekesség Henry Ford ellene volt a japán autóknak és a velük való együttműködésnek azt mondta: "Olyan kocsiban, amelynek a hűtőjén az én nevem ott áll, nem lesz japcsi motor!", de aztán a Yamaha és a Mazda is részt vett a Ford Zetec motorjainak fejlesztésében, valamint Mazda alapokra épült a Ford Probe modell is.

A FORD márka az egész világon jól ismert Ford alkatrészek mindenhol könnyen beszerezhetőek. Nálunk vásárolt a FORD autóalkatrészekre 1 év garanciát adunk a következő modellekhez tud nálunk autóalkatrészt keresni:

    Ford Mondeo Turnier, Ford S-Max, Ford Galaxy, Ford Ranger, Ford Ka, Ford Fiesta háromajtós, Ford Focus ST, Ford Focus Sedan, Ford C-Max, Ford Focus Turnier, Ford Focus Turnier ST, Ford Fiesta ötajtós, Ford B-Max, Ford Ecosport, Ford Kuga, Ford Focus, Ford Fusion, Ford Grand C-Max, Ford Mondeo,