autóalkatrész specialistaRendeljen akár regisztráció nélkülkövess a facebookongoogle+ oldalunkTel:(nem elérhető)

Alfa alkatrész

Válassza ki a fő termékcsoportot

Alfa autóalkatrészek

Alfa Romeo története

Az Alfa Romeókat Olaszországban lévő autógyár gyártja, mely 1910 június 24 napján alapítottak Milánóban, Névtelen Lombardiai Autógyár névvel azaz “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”, innen ered az A.L.F.A. rövidítés. Ugo Stella lovag vásárolta meg a francia autógyártó cég olasz gyáregységét a Societa Italiana Automobili Darraq részvényeit. 1911-ben kezdtek el versenyezni, 1913-ban kihozták az első sport autót, 1914-ben megjelent a nemzetközi Gran prix versenyen, hogy így is népszerűsítse az Alfa nevet. 1915-ben Nicola Romeo megvásárolta az ALFA céget. Az ALFA szóhoz hozzáadták a vállalkozó vezetéknevét, így jött létre a cég új neve és az új “Alfa-Romeo Milano” embléma.

A logó két részből áll, az egyik fele az Alfa gyár városának logójából, Milánó logójából áll (a legnagyobb Milánói "Visconti" családé. A baloldalon van egy piros kereszt fehér háttéren, mely visszamutat az első keresztes hadjárat napjaira, mikor a milánói katonák szemben álltak a Lombardokkal és követték Giovannit a mennyek országába. Az ő jelük volt a kereszt, míg a háttér a szimbolizálja a fehér ruhát, melyet viselniük kellett, hogy megvédje őket a naptól. A jobb oldalon a kígyót ábrázol, melyeket a Lombardok viseltek a nyakukon egy kis tartóban, mint szerencsehozó kabala, de lehet, hogy ez Onnone Visconti jele volt, aki dicsőségesen harcolt az első keresztes háború alatt. Bár Milánó városa az állítja, hogy semmi köze sincs a Visconti családhoz.

A háborús fenyegetettség miatt a versenyzés és a gyártás is leállt 1916-1918-ig. 1919-ben visszatértek az autógyártáshoz 1920-ban Enzo Ferrari csatlakozott az Alfa Romeo-hoz és nagy sikereket ért el a versenyzésben. 1929-ben megalapították a Scuderia Ferrari-t (Ferrari versenyistállót. Exkluzív megbízásos alapon Enzo Ferrari és csapata foglalkoztak az Alfa versenyautókkal, ők lettek az Alfa versenycsapat, azonnal sikert arattak , nagy strapabírású autóalkatrészeknek is köszönhetően, ami 1938-ig tartott. 1960-ban megindult az Alfa Romeók tömeggyártása. 1964-ben már az egész világon ismerik az Alfa nevet. Az Alfa Romeo autóalkatrészei kiváló minőségűek.

Jelenleg forgalmazott Alfa Romeo modellek:
    MITO
    GIULIETTA
És előző modellekhez is talál nálunk autóalkatrészeket egy év garanciával.